Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Diş ipi kullanmamak ömrü eksiltiyor






Alışkanlıklar Hayatımızdan Çalıyor: Dış İpi Kullanmamak Ömrü Eksiltiyor

Alışkanlıklar Hayatımızdan Çalıyor: Dış İpi Kullanmamak Ömrü Eksiltiyor

1- Olumlu Konuşmalar Yapmak

Olumsuz bir iç konuşma ruh halinizi kötü etkileyebilir. Sağlıksız temel inançları güçlendiren olumsuz düşünce kalıplarıyla nasıl hissettiğinizi ve davrandığınızı şekillendirirsiniz.

2- Endişeden Uzak Durun

Endişe, ruhsal sağlığınızı ve fiziksel sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Baş ağrıları, uyku bozuklukları ve gastrointestinal rahatsızlıklar gibi sağlık sorunları endişeyle ilişkilidir. Endişelerinizi kontrol altına almalısınız.

3- Sosyalleşmeye Özen Gösterin

Yalnızlık, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Sosyalleşme yoluyla yalnızlık hissini azaltabilir, kalp hastalığı ve erken ölüm riskini azaltabilirsiniz.

4- Diş İpi Kullanın

Diş ipi kullanmak, diş sağlığını korumak için önemlidir. Diş eti hastalığı, sistematik rahatsızlıklarla ilişkilendirildiği için düzenli olarak diş ipi kullanmalısınız.

5- Ağızdan Nefes Almayın

Ağızdan nefes almak, sağlık sorunlarına yol açabilir. Burun tıkanıklığından kaynaklı ağız solunumu, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.


Related Posts

Uzmanlar sıcak havalarda serinlemek için tercih edilmesi gereken içecekleri açıkladı

Sıcak havalarda serinlemek için tercih edilen soğuk kahve, bubble tea, milkshake ve limonata gibi içecekler, içerdikleri yüksek şeker nedeniyle enerji alımının artmasına yol açabiliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Pınar Ece Karakaş, sıcak havalarda yeterli miktarda su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak içecek seçerken besin etiketinin okunmasını ve tercih yaparken içeriğe dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Soğuk kahve tüketilirken şeker ve şurup içermeyenlerin tercih edilmesini öneren Karakaş, “Ayran, sade kefir, sade maden suları, şekersiz ev yapımı limonatalar tercih edilebilecek sağlıklı alternatiflerdendir” dedi.

Doktor çift, bebeklerinin hastalığını topuk kanı taramasıyla öğrendi

Diyarbakır’da Aile Hekimi Hatice Toprak Kaydal (30) ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmetcan Kaydal (30) çifti, 10 aylık oğulları Deniz’in metabolik bir hastalık olan fenilketonüri olduğunu henüz 5 günlükken alınan topuk kanı sayesinde öğrendi. Erken tanı sayesinde Deniz, diyet tedavisiyle yaşamını sürdürüyor.

Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, skolyozun yalnızca estetik değil, sağlık açısından da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Özkoçak, erken teşhisin cerrahiye gerek kalmadan tedavi şansı sunduğunu belirtti.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.