Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye ve Kazakistan Arasında Swap Anlaşması İmzalandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Washington’da yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilecek ikili para takasına yönelik swap anlaşmasını imzaladı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki mali iş birliğini derinleştirmeyi amaçlıyor.

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ve Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Timur Suleimenov tarafından imzalanan swap anlaşması, maksimum 28 milyar Türk lirası veya 423 milyar Kazakistan tengesi değerinde yerel para biriminin takasına olanak sağlıyor.

Üç yıl boyunca geçerli olacak olan bu anlaşma, tarafların mutabakatı durumunda uzatılabilecek. Swap mekanizması, iki ülke arasında ticaretin finansmanını kolaylaştırmayı ve mali alanındaki iş birliğini artırmayı hedefliyor.

Merkez bankaları tarafından yapılan ortak açıklamada, bu adımın hem ekonomik ilişkileri güçlendireceği hem de merkez bankaları arasındaki teknik ve finansal iş birliğine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Garanti Bankası’ndan erişim sorunu açıklaması: ‘Herhangi bir siber saldırı ya da veri güvenliği riski barındırmamaktadır’

Garanti Bankası dijital kanallar ve çağrı merkezlerine erişimde yaşanan sorunun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını ve herhangi bir siber saldırının olmadığını açıklarken, “Sorunun en kısa sürede tamamen çözüme kavuşması için ilgili birimlerimiz yoğun şekilde çalışmaktadır” denildi.

Türkiye’nin ham çelik üretimi düştü

Türkiye’nin ham çelik üretimi bu yılın ocak-mart döneminde 9,3 milyon ton oldu.

İmamoğlu operasyonunun Borsa İstanbul’a etkisi: Yatırımcı çıkışı 1 milyar doları aştı!

Borsa İstanbul yılı umutla karşıladı ancak siyasi gelişmeler ve küresel riskler piyasaları olumsuz etkiledi. 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyon yatırımcıların güvenini sarsarken, endekslerde düşüşler hız kazandı. Özellikle bankacılık hisselerinde sert kayıplar yaşandı.

İktidar mısırda yerli üretim yerine yabancıya kapıyı sonuna kadar açtı: İthalat lobisine bayram!

Tarımda yerli üretimi desteklemek yerine ithalata dayalı politikalar tam gaz devam ediyor. Mısırda yaz aylarında tam da hasat zamanına kadar devam edecek şekilde ithalata kapı sonuna kadar açıldı. Temmuz sonuna kadar ithalatta vergi sıfırlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir