Programın yolunda gittiğini, Türkiye’nin hâlâ cazip bir ülke olduğunu savunan Şimşek’e yanıt Prof. Yeldan’dan geldi: ‘Açıkça itiraf etti’

Prof. Yeldan: Türkiye Finans Sermayesine Rant Aktarıp Krizden Çıkış Sağlıyor

Ekonomi uzmanı Prof. Yeldan, Türkiye’nin finans sermayesine rant aktararak krizden çıkışını sağladığını belirtti. Yerli ve uluslararası finans sermayesine yüksek arbitraj getirisi sunan programın Türkiye’yi cazip hale getirdiğini ifade eden Yeldan, programın asıl amacının istikrar sağlamak veya enflasyonu düşürmek olmadığını dile getirdi.

‘Şimşek İtiraf Etti’

Yeldan, Şimşek’in aslında açıkça itirafta bulunduğuna dikkat çekerek, AKP’nin finans sermayesinin en gözde partisi olduğunu vurguladı. Türkiye’de finans sermayesine aktarılan getirilere işaret eden Yeldan, faiz ve döviz kuru politikalarının bu getirilerin bir parçası olduğunu belirtti. Yeldan’a göre, Türkiye’nin finansal getirileri AKP döneminde yüzde 40 ila yüzde 50 seviyelerindeydi. Ancak son yıllarda bu oranın düştüğünü ifade etti.

  • Finans sermayesine kaynak aktarma programı
  • Yüksek faiz ve döviz kuru politikaları
  • İstikrar yaratmada zorluklar
  • Programın rasyonelliği tartışılıyor

Yeldan’a göre, Türkiye’nin halen yabancı sermaye için cazip olduğunu belirten Şimşek’in rasyonalitesi finans sermayesinin çıkarlarına hizmet etmektedir. Ancak, Yeldan’a göre bu durum Türkiye’nin enflasyonla, işsizlikle mücadele etmediği anlamına gelmektedir. Program, doğrudan finans sermayesine kaynak aktarma odaklıdır ve Türkiye’de stratejik büyüme veya kalkınma hedefleri içermemektedir.

Related Posts

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Garanti Bankası’ndan erişim sorunu açıklaması: ‘Herhangi bir siber saldırı ya da veri güvenliği riski barındırmamaktadır’

Garanti Bankası dijital kanallar ve çağrı merkezlerine erişimde yaşanan sorunun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını ve herhangi bir siber saldırının olmadığını açıklarken, “Sorunun en kısa sürede tamamen çözüme kavuşması için ilgili birimlerimiz yoğun şekilde çalışmaktadır” denildi.

Türkiye’nin ham çelik üretimi düştü

Türkiye’nin ham çelik üretimi bu yılın ocak-mart döneminde 9,3 milyon ton oldu.

İmamoğlu operasyonunun Borsa İstanbul’a etkisi: Yatırımcı çıkışı 1 milyar doları aştı!

Borsa İstanbul yılı umutla karşıladı ancak siyasi gelişmeler ve küresel riskler piyasaları olumsuz etkiledi. 19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyon yatırımcıların güvenini sarsarken, endekslerde düşüşler hız kazandı. Özellikle bankacılık hisselerinde sert kayıplar yaşandı.

İktidar mısırda yerli üretim yerine yabancıya kapıyı sonuna kadar açtı: İthalat lobisine bayram!

Tarımda yerli üretimi desteklemek yerine ithalata dayalı politikalar tam gaz devam ediyor. Mısırda yaz aylarında tam da hasat zamanına kadar devam edecek şekilde ithalata kapı sonuna kadar açıldı. Temmuz sonuna kadar ithalatta vergi sıfırlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir