Türkiye ile Çin arasında ‘kazan kazan’ dönemi! Bakan Uraloğlu detayları açıkladı

Türkiye, Çin ve Avrupa Arasındaki Yük Taşımacılığında Önemli Bir Rol Oynuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin, Çin ile Avrupa arasındaki yük taşımacılığında hızlı, güvenilir ve öngörülebilir rota sunduğunu vurguladı. Orta Koridor’un Kuşak ve Yol Girişimi ile doğal bir sinerji oluşturduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ni de kazan-kazan ilkesi çerçevesinde desteklediğini ifade etti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xi’an şehrinde düzenlenen 9. İpek Yolu Uluslararası Fuarı’nda konuşan Bakan Uraloğlu, İpek Yolu’nun tarihi önemine vurgu yaparak, bu ticaret yolunun kültürlerin, fikirlerin ve dostluğun yolu olduğunu belirtti.

Ulaştırma Sektörü Ekonomik Güvenliğin, Bölgesel Entegrasyonun ve Barışın Temel Taşıdır

Xi’an ve Anadolu şehirleri arasında yapılan ticaretin yanı sıra kültürel ve ekonomik köprüler kurmayı amaçladıklarını belirten Uraloğlu, Tarihi İpek Yolu’nun günümüz gereksinimleriyle harmanlayarak ileriye taşımak için çabaladıklarını açıkladı. Uraloğlu, “Ulaştırma sektörü sadece bir altyapı meselesi değil; aynı zamanda ekonomik güvenliğin, bölgesel entegrasyonun ve barışın temel taşıdır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin stratejik konumu sayesinde küresel ölçekte erişilebilir, sürdürülebilir ve çok modlu bir ulaştırma altyapısı sunduğunu vurgulayan Uraloğlu, Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Güzergâhı’nı güçlendirmek için büyük projelerde öncülük ettiklerini belirtti.

Ülkemiz Kuşak ve Yol Girişimi’ni Kazan-Kazan İlkesi Çerçevesinde Desteklemektedir

Doğu ile Batı arasında bağlantısallığın geliştirilmesini hedefleyen Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi’nin, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Kuşak ve Yol Girişimi ile uyum içinde olduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ni kazan-kazan ilkesi çerçevesinde desteklediğini vurguladı.

Uraloğlu, yeşil koridorlara geçişin planlanması gerektiğini ve Türkiye’nin hedefinin kalıcı, dengeli ve uzun vadeli iş birlikleri oluşturmak olduğunu ifade etti. Ulaştırmanın tüm alanlarında kolaylaştırıcı ve entegre çözümler sunmaya hazır olduklarını belirten Uraloğlu, karşılıklı faydaya dayalı bir iş birliğini büyütmeye açık olduklarını da belirtti.

Related Posts

Pul biber ihracatında tatlı rekor: 74 ülkeye satış, en çok alan Almanya!

Türkiye, 2025’in ilk yarısında 74 ülkeye toplam 7,1 milyon dolarlık pul biber ihraç etti. Almanya, Hollanda ve İngiltere en çok ihracat yapılan ülkeler oldu.

Sanayi üretiminde toparlanma sinyali

Mayıs ayı sanayi üretimi verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından yayımlandı. Açıkalanan veriler sanayi üretiminin yıllık yüzde 4,9 arttığının gösterdi. Sanayi sektörünün alt kalemlerine bakıldığında: Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü …

Serbest piyasada döviz fiyatları (10 Temmuz 2025)

Dolar 40,0560 liradan, euro ise 47,1550 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarışı’da 40,0540 liradan alınan dolar 40,0560 liradan, 47,1530 liradan alınan euro ise 47,1550 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 40,04 liradan, euro ise 46,92 liradan …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Faizsiz kredi yarışı kızıştı, bankalar kesenin ağzını açtı: İşte faizsiz kredi veren 6 banka ve şartları

Faizsiz kredi yarışı mobilde başladı Akbank, QNB Finansbank, Enpara, İş Bankası, DenizBank ve TEB gibi büyük bankalar, Temmuz ayına özel “faizsiz kredi” kampanyalarını duyurdu. Yeni müşteri olan herkes, dijital kanallar üzerinden sıfır faizli kredi …

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor